torstai 10. huhtikuuta 2014

Ulkopolitiikka

Uudesta luonnoksesta poistettiin suuri osa aiemman luonnoksen ulkopolitiikkaa koskevista tavoitteista ja keinoista. Nyt onkin tarpeen käydä aktiivista keskustelua vihreän ulkopolitiikan tavoitteista, keinoista ja painopisteistä.

Olkaa hyvä.

3 kommenttia:

 1. Miksi 'ei' Nato-jäsenyydelle?

  VastaaPoista
 2. Siksi EI Natolle, ettemme kohta eläisi Orwellin maailmassa, jossa kolme suurta valtioblokkia sotii jatkuvasti keskenään kaksi yhtä vastaan, välillä vaihtaen aseveljeä. Sota on tarpeen siksi, että saadaan hävitettyä ylituotantotavarat, joita koko ajan valmistetaan talouden pyörittämiseksi.

  Ai, mutta eihän tuo niin orwellilaiselta kuulostakaan! Suomen asevientiluvissa ei juuri kysellä varusteiden tulevia kulkureittejä ihmisoikeusloukkauskäyttöön, kun ne valmistettavat kamat pitää vastakin saada kaupaksi. Ja käytössähän sotavehkeet vain kuluu tarpeeksi nopeasti, että pitää ostaa uusia...

  Nato-jäsenyys toisi mukanaan myös Nato-sotateollisuuden, valmistusvelvoitteita vailla nykyisiä vähäisiäkään mahdollisuuksia yrittää kontrolloida Suomi-sotatekniikan käyttökohteita. Ja kun sota sitten meidänkin kohdalle tulisi, ei takuulla olisi pikaeroklausuulia, jolla Nato-rakkaasta pääsisi heti irti.

  VastaaPoista
 3. MUOKATTU *Harri Vuohenkunnas*

  TAVOITE 7.
  TOTEUTETAAN SUOMEN KOKONAISVALTAINEN MAANPUOLUSTUS RESURSSIIVIISAASTI IHMISOIKEUKSIA KUNNIOITTAEN JA MOLEMPIA SUKUPUOLIA VELVOITTAEN.
  7.1 Suomessa siirrytään sukupuolineutraaliin puolustusvelvollisuuteen uskottavan kokonaisvaltaisen puoluskyvyn turvaamiseksi.
  7.1.1 Puolustusvelvollisuuden suoritteiden ja materiaalihankintojen resurssiviisaalla lisäämisellä ja kohdentamisella kehitetään ja varmistetaan kokonvaisvaltainen puolustuskyky kaikissa uhkaolosuhteissa.

  VastaaPoista